Oznam – nový systém vykonávania skúšok odbornej spôsobilosti VMP

Štátna plavebná správa ako orgán štátnej správy pre vnútrozemskú plavbu a prístavy, ktorá v rámci regionálnej pôsobnosti pobočiek Štátnej plavebnej správy zabezpečuje a vykonáva skúšky odbornej spôsobilosti vodcu malého plavidla, v mesiaci apríl spustí do prevádzky nový systém skúšok odbornej spôsobilosti vodcu malého plavidla vykonávaných prostredníctvom počítača (presný termín spustenia nového systému bude verejnosti Štátnou plavebnou správou včas oznámený).

Skúška odbornej spôsobilosti vodcu malého plavidla sa bude vykonávať v štátnom jazyku Slovenskej republiky pred najmenej trojčlennou skúšobnou komisiou určenou riaditeľom Štátnej plavebnej správy formou testu v elektronickej podobe v súlade s príslušnými ustanoveniami vyhlášky MDPT SR č. 12/2005 Z.z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o kvalifikačných predpokladoch, o overení odbornej spôsobilosti člena posádky plavidla a vodcu malého plavidla a vzory preukazov odbornej spôsobilosti členov posádky plavidla v znení neskorších predpisov. Každému uchádzačovi počítač vygeneruje jedinečný test náhodným výberom zo súboru testových otázok. Najskôr uchádzač pristúpi k základnému testu, t.j. testu z odbornej spôsobilosti vodcu malého plavidla  kategórie A, a až po jeho úspešnom vykonaní môže pokračovať v testoch pre ďalšie kategórie (testy z odbornej spôsobilosti vodcu malého plavidla kategórie B, C, D). Testy budú hodnotené automaticky systémom bez nutnosti manuálnych zásahov.

Pre širokú verejnosť Štátna plavebná správa sprístupní na internetovej stránke Štátnej plavebnej správy www.sps.sk ukážkovú verziu vykonávania skúšok odbornej spôsobilosti vodcu malého plavidla prostredníctvom počítača.

Aktualizácia 29.3.2010:
Ukážková verzia nového systému vykonávania skúšok odbornej spôsobilosti je pre verejnosť dostupná na tejto adrese.

Vaše pripomienky, podnety a návrhy týkajúce sa nového systému vykonávania skúšok radi uvítame na adrese skusky@sps.sk .